Uutiskirjeemme lähtee joka julkaisusta 40.000 Hki-HML-Tre osoitteeseen.

 

Tule ilmoittajaksi!

PÄÄKIRJOITUS

Poistetaan klubin maksupuhelut

"10 € / puhelu ajanvarauksesta"?


Yritysmaailmassa on jo vuosia ja yhä enemmän lisääntynyt trendi, jossa yritykseen soittaminen maksaa. Vuosikymmen sitten maksu oli tyyliin 0,05 €/minuutti, mutta nyt vallitseva taksa yritykseen soittamisessa on noin 1 €/minuutti. Eli, jos haluaa kysyä, missä yritys on ja juttelee muutaman minuutin, niin puhelinlaskuun tulee reilusti kallista puhemaksua. Tai, jos soittaa golfkentän ajanvaraukseen ja etsii seurueelle peliaikaa ja sitä ei löydy, niin helposti saamattomasta palvelusta maksetaan siis "kymppi".


Tiilaaksolla, kuten koko maan golfkentillä, on laajasti sama teema eli "jos haluat kysyä, jotain golfista, aloittaa harrastuksen tai vaikkapa varata satasen greenfeen", niin puheluun tulee reilusti "maksuminuutteja".

 

Voisipa ajatella, että "satasen greenfee" ei katteena riitä kentälle ja kyseessä on tietyllä lailla ahneus & ajatus, että golfarit voivat maksaa mitä vain - Kuitenkin puhutaan golfista koko kansan harrastuksena. Kuitenkaan näin ei reaalielämässä ole.


Tiilaakson jokaisella kentällä on henkilökunta, klubiravintolat ja huippupalvelu. Siis miksipäs ei Tiilaakso, joka eittämättä on maamme golfkeskus, osoittaisi näkemystä, että me haluamme jokaisen ihmisen pelaamaan ja yksikään kysymys ei maksaisi "kymppejä". Eli soittamalla varattu Greenfee maksaisi vain sen "satasen" tai, jos haluaisi pienemmillä tuloilla aloittaa golfharrasteen, klubi vastaisi ilmaiseksi, miten se tapahtuu - Ei muita piilokuluja.

 

Tiilaaksoterveisin,

 

Pekka Lyly

pekka@lyly.fi

 

Palvelun tarjoaa golfareille ja kentille ilmaiseksi WebArt.Fi

Aulanko Golf tarjoaa päivittäin vaihtuvan lounaskattauksen lähiruoka -teemalla

Linna Golf tarjoaa laadukkaita A´la Carte kattauksia lähiruoka -teemalla

HaG tarjoaa Grilliruokaa ja pizzaa 

Tawast Golf tarjoaa päivittäin vaihtuvan lounaskattauksen lähiruoka -teemalla

GolfNews

   

   

Tiilaaksossa kotiovelta Golfkentälle

 

Olisiko mukava kävellä kotiovelta golfkentälle muutamassa minuutissa ja vaikka ensimmäisen ”9” jälkeen hörpätä kahvit omalla terassilla? Varsinainen golfarintoive ja nyt tallaisia vaihtoehtoja Tiilaaksossa on kolme, mutta tulevaisuudessa paljon lisää.

 

Hämeenlinnassa eli Tiilaaksossa golfkentät ovat pääosin kaupunkialueella, eikä Hämeenlinnassa minnekään ole pitkä matka. Siksipä aluetta kutsutaankin Suomen Tiilaaksoksi, kun muutaman ajominuutin sisällä ovat kaikki Tiilaakson kuusi golfkenttää – vaihtoehtoja siis riittää. Entäpä jos haluaisi asua aivan golfkentän naapurissa tai jopa golfkentällä.

 

Tällä hetkellä markkinoilla on kolme kohdetta, joita voi sanoa ”golfkohteiksi” – myynnissä Aulangonkuja 3C, Vanajanlinnantie 485, sekä lisäksi vuokrattavana Ratsulankuja 6-8. Näistä Aulangonkuja ja Ratsulankuja soveltuvat käyttötarkoituksen mukaan pysyvään asumiseen. Voidaan siis sanoa, että varsinaisia golfkohteita on vielä varsin vähän.

 

Golfkohteita asumiseen paljon jo lähivuosina

 

Milteipä joka kentällä tai alueen naapurustossa maata omistavien mielessä on jo vuosia ollut tehdä asuntokohteita, jotka todellakin ovat golfkohteita eli muutamassa minuutissa kotiovelta kävelee golfkentälle ellei jopa asunto ole golfkentällä. Näistä Vanajanlinna Golfin suunnitelmat ovat varmasti pisimmällä ja yhtiö onkin ostanut kentän maa-alueita kaikkiaan 92 hehtaarin määrän, jonne kaavaillaan noin 40 koti/loma-asuntoa varsin nopealla tahdilla.

 

Seuraavaksi voidaan arvioida Hattula Golfia reunustavan alueen tulevan rakennusvaiheeseen, jonne pitkään on kaavailtu niin ikään koti/loma-asuntoja merkittävä määrä ja edelleen, tällöin voidaan puhua golfkohteista. Hattula Golfissa metsämaastoa varmasti riittäisi muutamalle kentän sisään rakennettavallekin kohteelle, mikä toisi maan korkeuseron tuomat huikeat näkymät upeasti käyttöön.

 

 Aulanko Golfin tiimoilla on liikehdintää Ruusulaakson alueella, jonne on jo rakennettu muutamia loma-asuntoja ja jatkoa varmasti tulee, kunhan asuntomarkkinat hivenen lämpenevät. Aulangon Golfin ja Vanajaveden välimaasto on myös ollut usein esillä asuntorakentamiseen, mikä olisi kauttaaltaan erinomainen kohde myös Vanajaveden läheisyyden vuoksi.

 

Merkittävä käyttötarkoituksen muutos on tapahtunut myös Aulangon Hugo -kentän vieressä sijaitsevissa Aulangonkujan kohteissa, sillä alkujaan vain loma-asunnoiksi rakennettuja kohteita voidaan käyttää nyt myös pysyvään asumiseen ja tämä on pelkästään hyvä asia. Aulangonkujan kohteet on jo kaikki rakennettu ja alueen viihtyisyys on rantamaiseman myötä täysin valmis, eikä uusia kohteita rakenneta.

 

Golfkohteiksi sopia alueita varmasti on lisää

 

Hämeenlinna sijaitsee upealla paikalla Vanaveden ympärillä ja kauniita uusia, sekä vanhoja asuntoalueita on varmasti riittämiin & kohtuullisella hintatasolla, jos verrataan pääkaupunkiseutuun tai Tampereen alueeseen. Jos ajatellaan golfkohteita eli asuntoja, jotka ovat golfkentän välittömässä läheisyydessä, niin näitä on vielä hyvin vähän, mutta muutaman vuoden sisään tulossa jopa paljon. Varmasti monin paikoin maanomistajat myös alkavat ymmärtää, että hivenen etäämmällä kaupungin keskustassa oleva tontti onkin peltomaata kalliimpi, jos sitä reunustaa golfkenttä – Voisiko alueita tulla sittemmin enemmänkin asuntorakentamiseen?

 

Pekka Lyly
Suomen Tiilaakso

 

 

 

Palvelun sponsoroi WebArt.Fi

 

 

  

Tiillaakson Golfkilpailut

AGK Hugo 18r 

40 €

HaG kilpailut

HaG 18 r 

49 €

TaWG kilpailut

Tiilaakson Greenfeet

AGK Hugo 18r 

40 €

HaG 9 r 

35 €

HaG 18 r 

49 €

TaWG 9 r 

35 €

Tarvikkeet Tofi.fi

Golfin pariin edullisesti

 

Golf on varsin edullinen harrastus, kunhan perushankinnat on tehty, sillä välineet kestävät vuosia. Golfin pariin voi ja jopa kannattaa vihkiytyä mailojen perussetillä ja miksei, hankkimalla alkuun käytetyt välineet. "Muutamalla sataselle" pääsee hyvin alkuun.

 

Palveluksessasi

Tekemistä & Shoppailua perheelle

rentouttavat hotellit

Nauti jälkipelistä...
Hotellit kartalla >>

Info

31.000 metriä väylää

Suomen Tiilaakso on ehdottomasti Hämeenlinnassa, josta kertoo kauden lukemat tiivistettynä ja vauhti vain kiihtyy. Ja kentät 10 minuutin ajomatkan etäisyydellä toisistaan.

6

Golfkenttää

130.000

Golfkierrosta

85

Golfkilpailua

12.500

Pelaajaa