HÄMEENLINNA WEATHER

Suomen Tiilaakso on golfin keskus niin harrastajalle kuin kilpaa pelaavallekin.  

Kuusi kenttää, kuusi vaikeustasoa ja valtavasti mahdollisuuksia kokea golf lähellä ja myös nauttia Hämeen huippupalvelusta - Shoppailla, nautiskella ravintoloissa ja viihtyä koko perheen kanssa.

 

Seuraa uutisointia ja tiedät, missä ja milloin tapahtuu...

Tiilaakso News

Suomen Tiilaakso on golfin keskus niin harrastajalle kuin kilpaa pelaavallekin.  

Kuusi kenttää, kuusi vaikeustasoa ja valtavasti mahdollisuuksia kokea golf lähellä ja myös nauttia Hämeen huippupalvelusta.

 

Seuraa uutisointia ja tiedät, missä ja milloin tapahtuu...

   

   

Tiilaaksossa kotiovelta Golfkentälle

 

Olisiko mukava kävellä kotiovelta golfkentälle muutamassa minuutissa ja vaikka ensimmäisen ”9” jälkeen hörpätä kahvit omalla terassilla? Varsinainen golfarintoive ja nyt tallaisia vaihtoehtoja Tiilaaksossa on kolme, mutta tulevaisuudessa paljon lisää.

 

Hämeenlinnassa eli Tiilaaksossa golfkentät ovat pääosin kaupunkialueella, eikä Hämeenlinnassa minnekään ole pitkä matka. Siksipä aluetta kutsutaankin Suomen Tiilaaksoksi, kun muutaman ajominuutin sisällä ovat kaikki Tiilaakson kuusi golfkenttää – vaihtoehtoja siis riittää. Entäpä jos haluaisi asua aivan golfkentän naapurissa tai jopa golfkentällä.

 

Tällä hetkellä markkinoilla on kolme kohdetta, joita voi sanoa ”golfkohteiksi” – myynnissä Aulangonkuja 3C, Vanajanlinnantie 485, sekä lisäksi vuokrattavana Ratsulankuja 6-8. Näistä Aulangonkuja ja Ratsulankuja soveltuvat käyttötarkoituksen mukaan pysyvään asumiseen. Voidaan siis sanoa, että varsinaisia golfkohteita on vielä varsin vähän.

 

Golfkohteita asumiseen paljon jo lähivuosina

 

Milteipä joka kentällä tai alueen naapurustossa maata omistavien mielessä on jo vuosia ollut tehdä asuntokohteita, jotka todellakin ovat golfkohteita eli muutamassa minuutissa kotiovelta kävelee golfkentälle ellei jopa asunto ole golfkentällä. Näistä Vanajanlinna Golfin suunnitelmat ovat varmasti pisimmällä ja yhtiö onkin ostanut kentän maa-alueita kaikkiaan 92 hehtaarin määrän, jonne kaavaillaan noin 40 koti/loma-asuntoa varsin nopealla tahdilla.

 

Seuraavaksi voidaan arvioida Hattula Golfia reunustavan alueen tulevan rakennusvaiheeseen, jonne pitkään on kaavailtu niin ikään koti/loma-asuntoja merkittävä määrä ja edelleen, tällöin voidaan puhua golfkohteista. Hattula Golfissa metsämaastoa varmasti riittäisi muutamalle kentän sisään rakennettavallekin kohteelle, mikä toisi maan korkeuseron tuomat huikeat näkymät upeasti käyttöön.

 

 Aulanko Golfin tiimoilla on liikehdintää Ruusulaakson alueella, jonne on jo rakennettu muutamia loma-asuntoja ja jatkoa varmasti tulee, kunhan asuntomarkkinat hivenen lämpenevät. Aulangon Golfin ja Vanajaveden välimaasto on myös ollut usein esillä asuntorakentamiseen, mikä olisi kauttaaltaan erinomainen kohde myös Vanajaveden läheisyyden vuoksi.

 

Merkittävä käyttötarkoituksen muutos on tapahtunut myös Aulangon Hugo -kentän vieressä sijaitsevissa Aulangonkujan kohteissa, sillä alkujaan vain loma-asunnoiksi rakennettuja kohteita voidaan käyttää nyt myös pysyvään asumiseen ja tämä on pelkästään hyvä asia. Aulangonkujan kohteet on jo kaikki rakennettu ja alueen viihtyisyys on rantamaiseman myötä täysin valmis, eikä uusia kohteita rakenneta.

 

Golfkohteiksi sopia alueita varmasti on lisää

 

Hämeenlinna sijaitsee upealla paikalla Vanaveden ympärillä ja kauniita uusia, sekä vanhoja asuntoalueita on varmasti riittämiin & kohtuullisella hintatasolla, jos verrataan pääkaupunkiseutuun tai Tampereen alueeseen. Jos ajatellaan golfkohteita eli asuntoja, jotka ovat golfkentän välittömässä läheisyydessä, niin näitä on vielä hyvin vähän, mutta muutaman vuoden sisään tulossa jopa paljon. Varmasti monin paikoin maanomistajat myös alkavat ymmärtää, että hivenen etäämmällä kaupungin keskustassa oleva tontti onkin peltomaata kalliimpi, jos sitä reunustaa golfkenttä – Voisiko alueita tulla sittemmin enemmänkin asuntorakentamiseen?

 

Pekka Lyly
Suomen Tiilaakso

 

 

 

Palvelun sponsoroi WebArt.Fi

 

 

  

Palveluksessasi

Hotellit & Majoitus

Hotellit & Majoitus

Hotelli Vaakuna

Tyylikäs Hotelli Vaakuna järven rannassa lähellä rautatieasemaa. 

Hotelli Vanajanlinna

Historiallinen Hotelli Vanajanlinna Katumajärven rannassa.

Hotelli Aulanko 

Legendaarinen Hotelli Aulanko, jossa myös kylpylä.

Hotelli Emilia

Viihtyisä Hotelli Emilia aivan kaupungin keskustassa kauppakadulla.

rentouttavat hotellit

Nauti jälkipelistä...
Hotellit kartalla >>

Tekemistä & Shoppailua

Tekemistä & Shoppailua

Tekemistä & Shoppailua

Tekemistä & Shoppailua

Ravintolat

Tapahtumakalenteri

 

Tapahtumakalenteri täydentyy kenttien tilaisuuksien vahvistuttua.

Tiilaakso numeroina

Suomen Tiilaakso on ehdottomasti Hämeenlinnassa, josta kertoo kauden 2021 lukemat tiivistettynä ja ensikaudella petrataan varmasti. 

6

Golfkenttää

130.000

Golfkierrosta

85

Golfkilpailua

12.500

Pelaajaa