HÄMEENLINNA WEATHER

Suomen Tiilaakson on myös kotijoukkojen keidas


Suomen Tiilaakson eli Hämeenlinnan golfkausi 2024 on käynnistynyt ja säiden lämpeneminen antaa viheriöille vilskettä. Kuitenkin, erityisesti vieraspelaajien kotijoukoissa on myös "pelaamattomia" ja Tiilaakso on myös näille mitä parhain kohde.

 

Juuri nyt, vain parinkymmenen minuutin automatkan päässä Hämeenlinnan keskustasta, Tuulosen Kauppakeskus juhlistaa 20 -vuotista taivaltaa ja luvassa on huipputarjouksia lähes 50 erikoisliikkeen kattauksella.

 

Tutustu ja vieraile - Lue uutinen ja vähän historiaa >>

 

Tervetuloa Tiilaaksoon,

 

Pekka Lyly

pekka@lyly.fi

WebArt.Fi

 

GolfNews

 Tiilaaksoon Aasiasta tai lähempääkin...

 

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen ansiokkaasti toi julki mitä Suomen Tiilaakson tulisi olla. Ajatuksissa oli sisäänkirjoitettu viesti, että mahdollisuuksia on, jos niitä halutaan käyttää. Ehkäpä vielä näinä tunteina voi olla monelle suuri pala sulatella, mutta nukkuessaan ihmisen mieli rauhoittuu ja jalostuu tuoden mukanaan mahdollisuuksia.

 

Suomen Tiilaakson ongelma on ollut aina yhteisen organisaation puute. Hämeen Matkailu aikanaan ei ymmärtänyt golfin arvoa matkailussa ja vieläpä sen jälkeen Linnan Kehitys on seurannut vanhoja latuja – uppolumeen on tuskallista edetä. Siksipä juuri kaupunginjohtamamme tuulenraikas avaus Aasian markkinoista on niin osuva ja kertoo, että ulkopuolelta katsottuna meillä on paljon, mitä emme ymmärrä. Ja, jos voi lisätä, lähempääkin löytyy ulkomaalaista turistia täyttämään yrittäjiemme eri alojen kassoja, sillä turistille golf on majoitusta, ravintolaa, ostoksia ja elämyksiä, Sibeliusta ja linnaa eli elämää myös kentän ulkopuolella.

 

Suomen Tiilaakson golfkentät ovat tehneet aina loistavaa työtä. Vuosia sitten matkailu ei ymmärtänyt golfia, mutta Korona teki ”tepposet” ja kentät olivat täynnä. Maailma muuttuu vauhdilla ja, kun Koronanpelko kaikkosi, kentillä on tilaa. Ja, kuinkas ollakaan, ollaan lähtötilanteessa. Jotain tulisi tehdä ja veturina tulisi olla ei vähempää tai enempää, kuin itse Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen. Ja, kaupunginjohtajan irtiotto on siinä mielessä erinomaisen mielenkiintoinen, että ei Hämeenlinna matkailusta vastaava organisaatio vieläkään ymmärrä golfin tuomia mahdollisuuksia tai sen merkitystä alueen kaikille yrittäjille.

 

Palattaessa vielä hivenen lähihistoriaan, niin Tawast Golf oli aikoinaan melkoinen hämmästys Hämeenlinnassa, kun pellolle tehdään osakekenttä – juuri kukaan ei ymmärtänyt ja kritiikkiä oli paljon. Jatkumona Linna Golf, josta hotellin myötä tehtiin alkuun Hämeenlinnan matkailun sylkykuppi, mutta sittemmin ymmärrettiin, että valtava yrityskompleksi työllisti paljon ja nosti Hämeenlinnan Suomen Tiilaaksoksi. Jatkona Aulanko Golf, jonka ympärillä niin ikään oli paljon polemiikkia, mutta nyt on yksi maan mainioimmista kentistä. Samalla tulee korostaa, että vanha Aulanko Golf on yksi maamme ensimmäisistä golfkentistä. Eikä saa unohtaa Hattula Golfia ja Lepaa Golfia, sillä sieltä ne golfin nousut alkavat, sillä golf ei ole enää millään muotoa eliittistä. Ja Hattula Golf on ehkäpä maan paras kenttä ottamaan vastaan nuoria, aloittelevia ja perheitä ”kaikki mukaan” teemallaan.

 

Mitä sitten nyt, kun kaupunginjohtaja on huutanut tuuleen ja ymmärrämme, että golf on vain yksi matkailun ja elinkeinoelämän piristäjä maakunnassamme. Peri-Hämäläiseen tapaa nyökytellään ja ollaan samaa mieltä pikkurilli pystyssä, mutta jos sitten kuitenkaan ei - jos todellakin nyt sanottaisiin, että ”nappulat kaakkoon”. Sanotaan, että ”otetaan golfista irti jokainen veromarkka, mikä maakuntaan saadaan”. Ja aivan samalla tavalla sanotaan Linnan Kehitykselle, että nyt ihan Reskan ”yritysvarikko” ei ole se, mitä me tarvitsemme matkailun ja uusien veronmaksajien saamiseksi, vaan me tarvitsemme isoa kuvaa, jotta Hämeeseen muuttaa ja tulee ihmisiä – mökki, ruokakauppa, eläkeasunto, golf, hotelli, ravintola, tenis, elämys, linna, rantareitti, Sibelius……

 

Pekka Lyly

Tiillaakson Golfkilpailut

AGK Hugo 18r 

40 €

HaG kilpailut

HaG 18 r 

49 €

TaWG kilpailut

Tiilaakson Greenfeet

AGK Hugo 18r 

40 €

HaG 9 r 

35 €

HaG 18 r 

49 €

TaWG 9 r 

35 €

Tarvikkeet Tofi.fi

Golfin pariin edullisesti

 

Golf on varsin edullinen harrastus, kunhan perushankinnat on tehty, sillä välineet kestävät vuosia. Golfin pariin voi ja jopa kannattaa vihkiytyä mailojen perussetillä ja miksei, hankkimalla alkuun käytetyt välineet. "Muutamalla sataselle" pääsee hyvin alkuun.

 

Palveluksessasi

Tekemistä & Shoppailua perheelle

rentouttavat hotellit

Nauti jälkipelistä...
Hotellit kartalla >>

Info

31.000 metriä väylää

Suomen Tiilaakso on ehdottomasti Hämeenlinnassa, josta kertoo kauden lukemat tiivistettynä ja vauhti vain kiihtyy. Ja kentät 10 minuutin ajomatkan etäisyydellä toisistaan.

6

Golfkenttää

130.000

Golfkierrosta

85

Golfkilpailua

12.500

Pelaajaa