HÄMEENLINNA WEATHER

Sivustoa päivitetään kesään eli sivusto ei toimi kaikilta

osin oikein - virheitä eri selainten näkymissä & vanhaa dataa...

GolfNews

  

Ukkosella ei saa pelata – Jätä kärry ja suojaan!

 

Usein ukkonen ilmoittaa tulostaan etäisellä kumulla, mikä ei juurikaan tunnu helteisessä auringonpaisteessa vaaralliselta, mutta asia on usein juuri päinvastoin. Ukkosrintama vyöryy päälle varsin nopeasti ja salamanvälähdyksistä laskettu etäisyys voi harhauttaa, sillä ukkonen todellakin voi lyödä ”kuin salama kirkkaalta taivaalta” eli salama voi lyödä pitkiäkin matkoja vaakatasossa.

 

Ehdottomasti parasta on lopettaa pelaaminen heti, kun ukkosrintaman tulosta on enteitä ja silloin vielä voi suojaan klubille kävellä kuivana ja kärryn kera. Tilanne on aivan toinen, mikäli ukkosrintaman reuna on jo päällä, sataa vettä ja pauketta riittää. Silloin ei enää vedetä kärryä tai käytetä sateenvarjoa – vain kastutaan ja hakeudutaan suojaa pikaisesti.

 

Ja muistetaan, että pelaajalla itsellään on velvollisuus huolehtia omasta turvallisuudestaan, olipa kyseessä sunnuntaipeli tai golfkilpailu eli tarkka harkinta ja ennakoiminen on paikallaan.

 

Toiminta ukkosen aikana

 

 1. Ukkosen lähestyessä hakeudu suojaan pois aukealta ja korkealta välittömästi

 2. Mikäli ukkonen on vielä etäällä, eikä vielä sada, hakeudu välineet mukana suojaan klubille

 3. Mikäli sataa ja salamoi, hakeudu matalaan maaston kohtaan;

  1. Jätä bägi ja varusteet, myös sateenvarjo etäälle

  2. Mene kyykkyyn jalat yhdessä – ainoa tapa suojautua

  3. Pysy pois korkeiden puiden läheisyydestä ja pyri pitämään näihin enemmän etäisyyttä kuin puissa on korkeutta

  4. Vältä vesirajaa

 4. Varoita myös muita, jos he eivät reagoi vaaraan

 5. Ole suojassa riittävä pitkään

 

Kuinka kaukana ukkonen on?

 

Helpoin tapa määrittää ukkosen etäisyys on laskea välähdyksestä sekunteja jyrähdykseen ja jakaa summa kolmella – Näin saadaan arvio kilometrimäärästä salamaniskuun. Esimerkiksi salaman välähdyksestä aloitettu sekuntien määrä jyrähdykseen on 15, jaetaan tämä kolmella eli lopputulemana etäisyys on noin 5 kilometriä.

 

On kuitenkin hyvä toistaa etäisyyden arviointi useamman kerran, koska ukkosrintama voi olla hyvin laaja ja salamaniskemät voivat siis olla hyvinkin kaukana toisistaan. Muistisääntönä voidaan myös todeta, että mikäli ukkosen jyrähdys kuulostaa hyvin voimakkaalta ”rätinältä” kumun sijaan, on ukkonen hyvin lähellä tai jo päällä.

 

Kilpailutilanteessa kilpailun johdon velvollisuus on ukkosen aiheuttaman vaaran lähestyessä hyvissä ajoin keskeyttää kilpailu ja ohjeistaa pelaajia selkeästi hakeutumaan suojaan turvallisesti, kuin myös siitä, miten kilpailua jatketaan tai ei jatketa. Yleissääntönä voidaan todeta, että ukkosen aikana kenttä on suljettu, eikä siellä saa pelata.

 

- Pekka Lyly -

  

Golfin pariin edullisesti

 

Golf on varsin edullinen harrastus, kunhan perushankinnat on tehty, sillä välineet kestävät vuosia. Golfin pariin voi ja jopa kannattaa vihkiytyä mailojen perussetillä ja miksei, hankkimalla alkuun käytetyt välineet. "Muutamalla sataselle" pääsee hyvin alkuun.

 

Ja, jos pelataan Tiilaaksossa pelioikeudella, koko kauden pelit kierroksista riippumatta

esimerkiksi junioreille alk. 60€ koko kausi!

 

Tapahtumakalenteri 2023

 

Palveluksessasi

Parhaat Hotellit

rentouttavat hotellit

Nauti jälkipelistä...
Hotellit kartalla >>

Tekemistä & Shoppailua

Tutustu

31.000 metriä väylää

Suomen Tiilaakso on ehdottomasti Hämeenlinnassa, josta kertoo kauden lukemat tiivistettynä ja vauhti vain kiihtyy. Ja kentät 10 minuutin ajomatkan etäisyydellä toisistaan.

6

Golfkenttää

130.000

Golfkierrosta

85

Golfkilpailua

12.500

Pelaajaa